Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det brinnande trädet

Så är kvällen kommen och du långt borta men nära

nära som skogens andedräkt om morgnarna

nära som en viskning i mitt öra

och som en hand där jag önskar den

 

och du är där, som en skugga när solen går ner

och som ett blekt ljus från månen

som en doft och som en röst

som en kropp och som en själ

 

och jag undrar om du ännu lever ditt namn

och ännu äter din frukost vid det stora furubordet

och ännu klär dig i ockrans färger

för att du älskar jorden

 

och fast jag inte vet och aldrig får veta

undrar jag vad du drömmer om

den natten när åskan går och dörren slår upp

ut mot stormen och mörkret

 

och om du då klär dig, eller vandrar ut naken,

om du söker upp blixten som slog i skogen

och om du som jag såg för nu länge sedan

finner det brinnande trädet och kanske mig

 

som en skugga, som du,

som en kropp och en själ, som du,

som en man i en natt i ditt inre land

när längtan är ett ord och en enda beröring

 

när regnet bara öser ner

och åskan överröstar alla samtal

och den enda räddningen finns i en öppen famn

i en hand som söker en hand

 

och jag undrar, fast jag aldrig får veta,

om drömmar kan söka varandra

som människor, som vänner och älskande,

som bäckar möter bäckar och förvandlas till ett enda flöde

 

och jag vet att det var länge sedan nu

och att jag inte ens vet om du är där

och är din rökelse och dina änglar

som då en gång

 

men i drömmarna vandrar jag vidare

och ser ett moln växa i fjärran medan solen dalar

och snart följer natten

och stormen, och det brinnande trädets eld




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-04-23 20:39



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En så fin dikt om saknad. Riktigt riktigt bra.
2021-05-13

  Eva Langrath VIP
Vacker, drömsk poesi med stora stråk av saknad.
2021-04-26

  Öknens Ros VIP
Mycket vacker och skön poesi du har nedtecknat här. En riktig pärla!
2021-04-24

  Kungskobran VIP
Underbart drömskt
2021-04-24

  soligajag_1 VIP
Vilken magisk poesi du får ner på pappret, man blir verkligen berörd av dessa rader.

Vilken kärlek mellan två älskande och en innerlig längtan.

Synd att man inte kan bokmärka den.
2021-04-24

  Sparvögat VIP
En sådan skönhet tecknar du, en sådan längtan i orden...
Magisk poesi av högsta klass!
2021-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP