Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överblicks bildande ögonblick i April


Frömjölet hade gått i stå
När det var så kallt som så

Humlan sov inuti det
gamla hönshusets vrå

Utanför haglade det ibland
Blåste och visade sig solen

Titt som tätt,det var inte
Lätt,äta sig mätt
Under rådande omständigheter

Men livet var igång och inuti
Groende rötter jäste det
inom sig av skapelsekraft

Mitt i busiga omvälvande
April som förberedde Maj

Att förvandlas till Juni och
Vandra vidare i kretsloppets
Utsträckande Års cirkel

Och de som levde följde
Med eller utan sin vilja

En stund med ögon speglande
molnen på en lekande
April himmel.






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-04-24 16:24



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Juni, juli och augusti, tre månader man lever!
2021-04-25

    Lena Staaf VIP
Fint fångad årstidsväxling med närhetsblick.
2021-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP