Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till det skapelseberikande


Du är inte ett barn längre
Men barnet är ännu i dig

Övergivet eller ej?


Sov du lilla videunge
Än så hänger du kvar

I det gamla som är i
Nuet och far vidare

i tillvarons gungande
Flykt

Älskade videunge
Sov så tryggt för

jag älskar ju dig


som vajar omkring
i en sovande liten knopp
Inuti,bland allt det gamla. ..






Prosa av Sefarge VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-04-24 16:51



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
"Du verkar bara vara övergiven" sade en person till mig för många år sedan - övergiven? Nej, något hänger alltid kvar. Sträck ut handen och greppa - och försök samtidigt acceptera att det inte nödvändigtvis är det du tror dig vilja ha...
(Något knoppas alltid, oavsett årstid!)
2021-04-30

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om barnet inom oss som vill födas på nytt och på nytt.
2021-04-25

  bumerang

fin.
barnet vi alla bär.
att ge sig/det kärlek
fint
2021-04-25

  Kungskobran VIP
Så skulle man ha det,sova igenom vintern för att som vidungen vakna upp till våren när knoppar tveksamt brista i första vårvärmen för att utan tveka blomma ut i sommarens glädjebrus
2021-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP