Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Hyllning till den livgivande fukten inom oss alla)


Seglats genom livet





Tid för att sido-steppa ut
Från din egen bubbla till
slut.

Som Du
skapat mellan trädgårds
-buskar och röd hustegel

Från en hemlig utgång
bara du känner till

Vad följer med dig vart
Du än går,mer än din
Skuggas spår?

Som följt dig,vad du
än tagit dig igenom?

Ett blått ljussken
varken
kallt eller varmt

Varken ont eller gott

Det är livets energi
som brusar där uti


Om du äger den,
den äger dig.

Eller ni äger varandra
Har det någon betydelse?

En kraft från en Ocean
Som strömmar inuti dig

Den Ocean du kommit
ifrån. ..

Som pulserar runt i
dina ådror

Vågar du förstå att
du
är ett bärande skal

Av vågor från ett
Mytiskt hav med
Vatten från berg

Från Magnolia
trädens flödande
sav. ..

Från frysna istider

Från porlande vår
-bäckar och sorgsna
längtande tårar

Och inget/ingen kan
Ge ett svar


För det är bara så det
är.

Fukten

som bär oss genom
Livet. ..


Och en gång till
andra sidan evig
-hetens hav












Fri vers av Sefarge VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-25 11:21



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om den framåtrörelse som bär oss vidare i livet. Dock medtagandes den egna skuggan.
2021-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP