Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har aldrig riktigt fattat

jag har nog aldrig riktigt fattat

när ljuset sänktes där vid dörren
och jag såg dig som en skugga
vid pianot
alla toner vid våra fötter
rusade förbi
allt var stilla allt var symfoni
av den svunna tid som var vi

jag svalde gråten
runt knuten av evig tystnad
och dina tankar flög som fågelungar
rädda och kala
jag bara stod där
den byggda gården
tom på träd och frukt
inför flykt

letar dig än mellan raderna
gränsfall
nära nu
hör dig långsamt ropa
mitt namn









Fri vers (Fri form) av Hestia VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-25 08:00



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Så fint tecknat om saknadens skugga...
2021-04-25

  Kajan VIP
Ja, det här är en väldigt levande dikt, om saknad som jag upplever det.
2021-04-25

  Lottie Ålhed VIP
Vackra rader som uttrycker saknad.
2021-04-25

  catharina.jerbo VIP
så mycket fint i den här dikten! tex:
"alla toner vid våra fötter
rusade förbi" och hela nästa strof! Jag bara läser och älskar varje ord. Tack!
2021-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Hestia
Hestia VIP