Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholmskulisserna kittlar hennes hjärta

 


Det finns så många om och men och i dem alla har hon varit. Hon har smakat sött och salt från staden som mött hennes längtan. Vare sig hon är där eller här så är hon där. En första gång, en största gång och alla kransar av minnen. Den fullmogna kapitulationen och det bitterljuva i vandringen som klättrar runt i hjärtetrakten. En vuxen kvinnas trånande efter vyerna som får hennes innersta att sjunga både högt och stilla. Att finna det där, landa i det där. Att vara där, på en bänk i en park som vet vem hon är. Staden som är hennes dagboks berättelser. Som låter pulsen slå i takt med hennes. Där glittrar havet runt sina motiv så att tårarna rymmer från sina vrår. Havet är en ring och broarna bär. Där har hon en av sina hamnar. Hon är alltid där. 


 


 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-25 06:56



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Du väcker min längtan tillbaks till det vackra i vår huvudstad. Men människorna skulle gott kunna få gå en kurs av nåt vänligt slag...det skulle tävlas i allt kändes det som. Dina bilder är motsatsen.
2021-04-27

  Lottie Ålhed VIP
Staden omsluten av glittrande vattendrag som en trygg hamn. Fint skildrad här.
2021-04-25

  Larz Gustafsson VIP
En märklig stad med en underlig puls.
Wahlgrens värld.
2021-04-25

  Roger VIP
Stockholmsvemodet när det är som vackrast. Njutbart förmedlat och med tydliga bilder. Du skriver så bra!
2021-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP