Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kan folk sluta säga så till tjejer när det sportas eller m.m...... som att det är nedvärderande. BARA lägg av att säga så till syskon, vänner ...kamrater med flera.


"You fight like a girl"

  

      “Float like a butterfly, sting like a bee.”

Kramar på mattan som dunkar i bröstet
Blåmärkskyssar i ditt skratt
En ångestladdad rak höger i ansiktet
En vänsterkrok med skön humor
Din vinnarskalle
Jag knäar dig med mitt frieri
och knockar dig med kärlekstörst



What happened, cat got your tongue?
Oh, don’t you dare, roll your eyes at me!


Torka dina tårar utan handskar
Kyss mina fotnoter. Hör vad jag säger!
Rond efter rond, golvar jag patriarkatet
Räknar ner från tusentals fall av #metoo
Blommiga ådror i rabatten
Solkysst ryggrad
“Rackartyg” - gräsfläckar på shorts
versus blodfläckar på tyllkjol.


They say: “that boys will be boys”
“I have a dream, that one day:”
We’ll all say (and repeat after me):

“You hit like a girl!”



And it could actually be mistaken as a compliment!


(even though it hurts like hell)

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 102 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-04-25 14:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP