Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
filosofisk prosa


Att känna mening

Jag känner mening när jag får kontakt med mitt djup

den djupa varma själ som är jag.

I kärlek  till mig själv

och till vännerna.

Nutidens svenskar är tyvärr ofta rädda för djup.

Men, jag säger att själslig värme är den enda vägen som finns att gå.

Naturligtvis kan jag inte alltid känna den, men den finns ju där.

Den bäste svensken är väl en robot helt utan känslor, eller?

Den bäste svensken är kall, förståndig, logisk...

Så genomförståndig att hon/han har förlorat allt liv inom sig!

Kommentera gärna om ni törs!

Bohemen

 

 




Prosa av bohemen VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-04-25 21:16



Bookmark and Share


    Migsjälv
Hej Bohemen!
Jag tycker om din text och får en del tankar om den när jag läser den. Jag tänker främst om en kvinna som jag känner lite. Hon var ofta väldigt kall på sin yta. Tuff och kall. Men en gång såg jag henne på scenen och då var hon "normal" varm och visade känslor för att hon spelade ett barn...vilket jag tyckte var intressant...behöver man vara kall och tuff på ytan som vuxen i Sverige? Är det bara om man är ett barn som man får leva ut sina känslor?
2021-04-26
  > Nästa text
< Föregående

bohemen
bohemen VIP