Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Jag ska bli gamlefarbror - (Tankar för dagen 26/4)

 

Kan man tänka sig - snart är jag gamle-farbror! För första gången i mitt liv!!

För Du vet väl vem en sådan är? Inte det? Jo, då ska jag förklara. Det ligger till så här att min storebror Magnus ska bli morfar för allra första gången och då passar jag, som lillebror, på att bli gamlefarbror!

Jag har visserligen aldrig hört detta ord förut men det måste vimla av sådan herrar. Både i Sverige och utomlands. Och eftersom medellivslängden är stor i vårt land, sisådär 84 år för män, så hann jag med den upplevelsen innan det är dags att lägga sig till ro för allra sista gången.

Jag har inte kunnat sova i natt. Jag ”tog en sväng till balkongen och fotograferade månen och passade på att berätta för honom (gubben i månen) om den förestundande tilldragelsen.  Han lyste upp så klart och bad mig skicka hans gratulationer, till alla inblandade. Och det blir väl åtminstone fyra personer om jag räknat rätt.

Men som sagt, här sitter jag och skriver och väntar samtidigt på ”den där telefonsignalen” från storebror. Jag gissar att han är så upptagen med sina tankar och undringar att han glömt mig på vägen. Kan det vara så att han - just nu - fått ett meddelande från sjukhuset att han kan kalla sig ”morfar”? Jag vet ännu inte. Och ringa honom så här dags, klockan 03.55, är väl inte så där lämpligt. Eller hur?! Tänk om jag väcker honom. Oroar lite till och med. Det är ju inte säkert att den lilla (det är en dotterdotter på väg) är beredd att lämna sitt trygga bo! Det är ju pandemi utanför. Med en förskräcklig fröken Corona. Så vad gör hon då? Stannar kvar så klart. Hon låter sin mamma sova lite till, låter morfar snarka medan gamlefarbror undrar. Så kan det gå till när det är ”väntans tider”...

 

PS.
Mobilsamtal till storebror Magnus klockan 06.22:

"Hej Magnus, har Du blivit morfar ännu? Jag bevakade min mobil fram till klockan 04.16 sedan somnade jag. Ring och berätta!
hälsar gamlefarbror Bengt :-))"

"Hallå där, Bengt. Min dotter-dotter kom klockan 10.30!"
Övriga genrer av Bengt Malmsten VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-26 04:01Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Strålande bedårande text. Lycka till!
2021-04-27

  Minkki VIP
Det var ju en anständig tid den lilla damen behagade komma, hon gav gamlefarbror en fin sovmorgon
2021-04-26

  Nanna X VIP
Grattis i förskott, hoppas allt går bra! Själv skulle jag kunna kalla mig gammelmoster för min syster blev farmor för ett par år sedan, men jag tycker det låter förskräckligt gammalt...
2021-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP