Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stilla vädjan

 

 

dom kallar det utveckling 

jag kallar det avveckling

likaså är avverkning

en slags förveckling

 

förr man vårda' allting

nu finns ingenting

nu går man runtomkring 

lagar och regering

 

inget är sig längre likt

glömt är ordet plikt

allting är så strikt

inget är av vikt

 

alla stressar och rusar

både bovar o busar

så även travets kusar

i öronen det susar

 

stanna tiden och hör

naturens sköna kör

man lyssna bör

naturens röst så skör 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-04-26 08:16



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Släng alla klockor, tid är överskattat.
2021-05-05

    Lena Staaf VIP
Väl fångat om nutidens stressamhälle. Men visst finns det många väldigt pliktdrivna människor, det är just de som blir extra stressade och utnyttjade. Sedan har vi samhällsnormerna som innebär en press att köpa, konsumera, bli tjusig och få status. Det driver folk att arbeta mer än vad som är nyttigt för dem. Vi borde alla slå av på tempot och jobba mindre. Naturen och även att odla och att umgås med djur är läkande. Samt musik och litteratur.
2021-04-26

  Kungskobran VIP
Stanna tiden jag vill hoppa av
2021-04-26

  Feliaxel VIP
Tänkvärda och kloka ord
2021-04-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om samhället av i dag, skönt att dra sig tillbaka i naturens sköte!
2021-04-26

  ULJO
Naturen får en alltid på gott humör. Är bästa terapeuten
2021-04-26

  Kajan VIP
Både fyndigt och underhållande trots ämnet, och tidskänslan är närvarande med rådande förvirring, uppluckrad moral och cynism.
2021-04-26

  Sparvögat VIP
Ja naturens röst sjunger en rofylld symfoni och där känner man lugnet...
2021-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP