Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fjärilens betydelse i mitt liv

 

 

 

Hon flög som en fjäril
med sköra vingar

föll
i den svindlande flykten

har en tatuerad fjäril
som en påminnelse om livets skörhet

och en evig symbol
för moderskärlek

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 573 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2021-04-26 10:04



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Berörande varmt och vackert!
2021-04-29

  DominiQueen
Innerligt ur Mammahjärtat.
Tack att Du delar.
2021-04-28

  Susen VIP
Så vackert och ömt diktat. Berörande i hjärtat
2021-04-27

  Margit Grell
Vackert, skört!
2021-04-27

  Ninananonia VIP
Vackert!
2021-04-27

  lila fjäderblomman VIP
vacker som berör
2021-04-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Skört och berörande diktat om förlusten av en älskad människa, där den tatuerade fjärilen blir en symbol att se varje stund.
2021-04-26

    Lena Staaf VIP
En så fin bild av minnet och sorgen efter ett älskat barn.
2021-04-26

  Blomma-Stjärna VIP
Berörande!

Det är något särskilt med fjärilar på många sätt; förvandlingen från puppa till fjäril t.ex. får ibland symbolisera vägen till ens sanna själv, ibland betyder fjärilen evigt liv, ibland kan en fjäril uppfattas ge tröst och budskap från andra sidan!
2021-04-26

  Niliboy
Så fint!
2021-04-26

  Ezmeralda VIP
Jag har också alltid älskat fjärilar!
Har en del smycken i form av fjärilar.
Broscher och annat.
Men finast är de som flyger omkring från blomma till blomma.

2021-04-26

  Monica Lindgren

Mycket fin symbolik. Tack för applåd!
2021-04-26

  M.Eta
Så fint!
2021-04-26

  Kungskobran VIP
En fjärils vingslag i sydamerika kan bli början på en storm på atlanten.
Fjärilar är fascinerande
2021-04-26

  Feliaxel VIP
Vackert och berörande
2021-04-26

  Olof Lagerhorn VIP
En vacker bild om livet
och kärleken.
2021-04-26

  Öknens Ros VIP
En vacker symbol för det sköra livet.
2021-04-26

  ULJO
Fjärilen en symbol för livet. Härligt.
2021-04-26

  Sparvögat VIP
En vacker symbol är fjärilen
för kärleken och livets skörhet...
2021-04-26

  Maria Sundelin VIP
Fjärilar är vackra väsen
Kramar
2021-04-26

  Kajan VIP
En dikt som jag upplever som två, där första delen har en skör skönhet, och berättar om människans sårbarhet. Den andra delen är berättelsen om överlevnaden, och om att vårda kärleken och hålla minnena levande.
2021-04-26

  WyS VIP
Ja, fjärilen en vacker symbol på livets skörhet!
2021-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP