Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Den som får rätt uppmuntran kan klara balansen på paddelbrädan.


Vinnarskallar - (Tankar för dagen 27/4)


Hur blir man en vinnarskalle? Eller - rättare sagt: "Hur skapar man en vinnarskalle?" Är det med hjälp av en "piska"? Eller en "morot"? Jag tror det är med hjälp av lite uppmuntran - alltså en rejäl morot.

Min mamma hade befäst sin populäritet med hjälp av tre fantastiska ingredienser. Allra först: Grädde, så klart. Sedan smör, det gör det hela underbart! Den "kombon" är smart. Men sen kommer den tredje och mest geniala komponenten, "kärlek". Vilket gör rätten till något helt fantastiskt.

Tänk Dej Ris à la Malta, med inslag av bland annat grädde. Eller chokladpudding med banan inuti och toppad med grädde. Eller, varför inte gräddfylld strut med sylt ovanpå. Ofta var det lingonsylt. Men vilken sylt som helst duger bra. Hjortronsylt är min favorit.

Nu var det ju meningen,  med dessa tankar för dagen, att berätta hur en vinnarskalle föds. Att få en smarrig efterrätt ger dig glädje och fungerar avgjort som en humörhöjare, alltså en morot. Snart förvandlas Du till vinnarskalle.


PS.
Välkommen till min NYA Hemsida: www.bengtmalmsten.se
Här hittar Du nya dikter och "Tankar för dagen" - alla illustrerade 
Övriga genrer av Bengt Malmsten VIP
Läst 26 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-27 08:45Bookmark and Share


  Lena Staaf VIP
Sött och gott - man blir glad! ( Minns min mammas efterrätter).
Jo uppmuntran och stöd är vad som behövs. Vinnarskalle behöver man inte bli, det kan ha för högt pris. Men att klara sig och känna sig till freds i livet, det tycker jag är ett gott mål.
2021-04-27

  Bibbi VIP
Gillar!
2021-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP