Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dikt från styrkan i mitt hjärta


 

(Eller vill ni vara min vän eller ej?)



 

Hot, hat och mobbing är fel

men tydligen ett mänskligt fabrikationsfel

När man inte längre får tycka vad man vill

då undrar jag hur det står till

 



När dina vänner varnar dig för dina åsikter

på grund av diverse lojalitetskonflikter

Då säger jag eder

jag behåller min heder

 



Vill ni vara min vän

så får ni vara min vän

Vill ni inte

så tvingar jag er inte

 



Jag vill inte vara er ovän

men har ni åsikter som jag tycker sticker dithän

Då står jag rak i ryggen

och säger vad jag tycker utan att använda tillhyggen

 



Men kan ni med ord bevisa att jag har ett fel

utan att använda fulspel

Då ska jag ändra på mitt icke perfekta jag

men det ska baseras på fakta inte på ett knytnävsslag

 



Men tillåter ni en diskussion

att övergå i aggression

Så svarar jag naturligtvis på liknande sätt

om jag fortfarande tycker jag har rätt

 



Jag köper inte mina vänner

jag kryper inte för att ha vänner

Jag är en äkta vän

jag tvingar dig inte att vara min vän

 



Men mina åsikter är mina åsikter

fel eller rätt, men utan onda avsikter

Jag är stolt över mig själv

för att, även i min elakhet, försöker jag vara snäll

 



Att hjälpa någon i nöd

får gärna bli min död

Då sover jag gott

utan att begå ett brott

 



Men att bli en bandit

för att bli någons favorit

Och tycka som alla andra för att tillhöra en viss sort

för att sen döma alla andra av en annan viss sort

 



Det är inte jag

den sanningen är inte min lag

Ni får gärna överbevisa mig

men kan ni inte så står jag på mig

 



Jag gillar inte generaliseringar

där ordet “alla” blir blockeringar

Alla dör en dag

det är enda gången vi ska använda “alla” som lag

 



Så är det

så förblir det

Jag är jag

även i mitt icke perfekta jag

 



Vänner kommer och går

riktiga vänner består

Nu avslutar jag denna dikt

i hopp om att ni förstod det hjärtliga motivet




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-04-27 16:34



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så har jag det också.
2021-04-28
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP