Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

aprilväder

det bor en tveksam vår
i mitt bröst
året om

överlevnadsinstinkten
klär sig förberedande varm
lager på lager

en inbyggd vindkraft
genererar ljus
som gror i sanning

lögnen ryms inte
bland körsbärsblom
och tårar

känslan haglar
allt ligger och gror
i ständig förlåtelse

märkvärdigt hoppfull
är tron på att
allt ska slå ut igen




Fri vers av Blåbäret
Läst 249 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-04-27 18:41



Bookmark and Share


    snöö
Så fin dikt, berörande.
2021-05-08

  Peter G VIP
Hm. Tycker det finns en hög igenkänning här; sista versen är särskilt träffande:
"märkvärdigt hoppfull
är tron på att
allt ska slå ut igen"

för att överleva behövs ofta en rejäl skopa självbedrägeri, även kallat hopp av somliga.
Tycker du skrivit en förbaskat fin och känslosam vårdikt, som tränger sig på och känns i hjärtetrakten när jag läser!
2021-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Blåbäret
Blåbäret