Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden

 

Om jag bara hann
skulle jag stanna
tiden
så livet får mer plats
att njuta

Om jag bara kunde
skulle jag vrida tillbaka
klockan
få tiden att räcka
längre tillsammans

Om jag bara kunde
och hade hunnit
säga farväl
innan tiden gör valet
och tar dig

Skulle det vara
annorlunda då?

 




Fri vers (Fri form) av Susen VIP
Läst 130 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-27 21:41



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Visst kunde det varit på annat sätt då.
Tänk om vi finge stanna tiden när den är som bäst som för att spara de bästa ögonblicken. Också en tanke.
2021-04-28

  Kajan VIP
Det paradoxala med begreppet ”tid” kommer fram bra här,
”om jag bra hann
skulle jag stanna tiden”. Tiden är ogripbar och undflyende, mer en tankekonstruktion; och ofta känns det som vi inte hann det vi ”borde”.
2021-04-28

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om tidens betydelse i våra liv!
2021-04-28

  Sparvögat VIP
Så mycket man önskar att man sagt och gjort när ett farväl är taget...
Fint tolkar du de tankarna med dina ord
2021-04-28

  Maria Sundelin VIP
Tror inte att vi kan bli riktigt redo att ta farväl
2021-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Susen
Susen VIP