Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svart lilja

En svart lilja står i dikeskanten

Sorgset hon böjer sitt huvud 

Gråter över det som var

Men inte längre är 

 

Svart lilja klädd i sorgeskrud

Bär bud om hur snabbt

Ljuset slukas av mörkret

När vardagen går sönder

Ett ögonblick som förändrar allt

 

Ser på dig där i dikeskanten

Ser hur du vattnas med tårar

Min svarta lilja

Klädd i sorgeslöja

 

Hon böjer sitt huvud i vördnad

Döljer sina tårar i natten 

Saknaden byter bara form

 

Svart lilja

Livets kontraster du fångat

I din skepnad av sorg och saknad




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-30 06:58



Bookmark and Share


  Susen VIP
'Saknaden byter bara form'
genom den svarta liljan
2021-04-30

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om den svarta liljan som symbol för livet.
2021-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP