Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Det byggs som aldrig förr i Sverige. Förtätningen är total. Gammal byggnation konkurrerar med nybyggena. Överallt i Sverige. Och alla vill ha tak över huvudet.


Snart är Du inte längre... (Tankar för dagen 28/4)

Snart är Du inte längre portvakt för din egen lägenhet...! Hittills har Riksbanken ordnat så att repro-räntan är 0. Då kan alla låna pengar och köpa sina lägenheter och sina fastigheter. Men när Riksbanken inte längre kan hålla ett 0-nivå på räntan - då blir alla högbelånade lägenheter inte längre ”portvaktens” boende. Och då tar banken över lägenheten och 1000-tals människor bli bostadslösa. När det händer blir det hård konkurrens om sängarna på natthärbärgena. Samma konkurrens lär det väl bli bland alla hungriga, bostadslösa uteliggare i Sverige.
Då blir Frälsningsarmén populärare än någonsin. Och kaffe- och smörgås-kön utanför Centralstationen i Stockholm lär bli den längsta någonsin. Så, se till att Du inte satsar dina surt förvärvade sparpengar till ett lägenhetsköp. Du måste ju satsa en viss del egna pengar om Du ska beviljas ett banklån. 
Nöj dig med att hyra en hyfsad lägenhet istället för att bli ”blåst” och bostadslös!! Bostadsbubblan spricker snart, och det finns ingen längre som kan fixa ”ett kejsarsnitt”!

Det finns olika boendeformer. Mambo, delsbo, särbo, iblandbo, smygbo, sambo, svartbo och dumbo. Det är bättre att vara "mambo" eller "pappbo" än bostadslös!PS.
Välkommen till min NYA Hemsida: www.bengtmalmsten.se
Här hittar Du nya dikter och "Tankar för dagen" - alla illustrerade 
Övriga genrer (Satir) av Bengt Malmsten VIP
Läst 32 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-28 01:50Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tänkvärda ord.
2021-04-30

  Lena Staaf VIP
Bra sagt! Bostadsbubblan lär nog spricka. Tyvärr är det väldigt svårt att få tag på en hyresrätt också. Om marknadshyror införs lär det bli så dyrt att väldigt många blir utestängda.
2021-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP