Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egentid

 

 

Ibland behöver jag egentid
av tystnad och stillhet
som ger mig lugn och ro
att tänka och känna
det jag inte uppfattar i vardagsbruset

i stillheten klarnar tankarna
osammanhängande ord
blir tydliga meningar

i tystnaden hör jag mina andetag
en nästa osynlig våg mot stranden
fallande droppar från ett stilla regn

ovärderlig egentid
där jag har mest kontakt
både med det inre och det yttre




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 468 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2021-04-28 10:42



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Tid för reflektion och eftertanke saknas ofta i vår stressade tid bl.a. i skolan . . . Som vanligt formulerar du på ett njutbart sätt viktiga tankar.
2021-05-02

  Peter G VIP
Egentid är guld värt!

En fin dikt och kloka ord!
2021-05-02

  M.Eta
Egentid lugnar sinnet ibland, behövs!
2021-05-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Viktigt och inkännande diktat om tystnad och stillhet! Precis vad varje människa behöver i den stressiga tid vi lever i.
2021-04-30

  Lottie Ålhed VIP
Tystnaden är ovärderlig emellanåt Fint beskrivet här
2021-04-29

  Blått Norrsken VIP
Vackert skriftat och väldigt viktiga ord.
2021-04-29

  Monica Lindgren


Subtilt! Jag behöver också mycket egentid. Tack för en fin dikt!
2021-04-29

  Susen VIP
Fint :) att värna som sin inre frid, och njuta i tystnaden. Behövligt. Tack!
2021-04-29

  Gunnel Eriksson VIP
Som vanligt bra tankar men jag får
inte ihop första strofen. Något ord
fattas men jag har inte något förslag.
Hälsningar
Gunnel
2021-04-28

  Kungskobran VIP
Var står tystnaden att finna på denna arma jord fylld av trams och ord
den endast finns i gravens kalla jord
där tystas varje ord


2021-04-28

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om att tystnad
och stillhet kan bli till något av
en relästation mellan det inre
och det yttre.
2021-04-28

  Niliboy
För det mesta har jag radion på, men jag har ibland vett att stänga den!
2021-04-28

  DominiQueen VIP
Ja precis så
delar Din känsla Du så
skönt beskriver.
Glad vår önskar jag Dig
min fina poetvän
2021-04-28

  ULJO
Behövligt för oss alla.
2021-04-28

  Öknens Ros VIP
En stund av stilla kontemplation, renande för ande och själ.
2021-04-28

  Feliaxel VIP
Så kloka rader du förmedlar om behovet att få egentid
2021-04-28

  Maria Sundelin VIP
Ja ibland behöver man komma ikapp sina egna tankar
Kramar
2021-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP