Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråtonad karikatyr

Vill fånga en bild av allt det vackra 

Men en skugga lägger sig i vägen 

Som om min själ inte förmår 

Att ta in det som är ljust och hoppfullt 

 

Regnbågens alla starka färger 

Stjärnors milda silversken

Blir endast en gråskala

En dunkel karikatyr av det som är

 

Hjärtat känner värmen 

Från dem som bryr sig

Fast det inte vågar tro fullt ut

För en liten röst där inne

I djupet av mig själv 

Bedyrar att jag inte är värd det 

Får mig att tvivla på mig själv 

 

Trots att fåglar sjunger

Sina vackra sånger varje gryning

Är det falska toner mitt öra hör

Och av solens varma strålar

Mitt hjärta endast kyla känner 

När det fångar upp all stress

Från dem som vill allt hinna

Innan tiden och livet tagit slut




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-03 07:00



Bookmark and Share


  helenita VIP
Du är värd allting.
Sorgligt vackert. ” Vill fånga en bild av allt det vackra
Men en skugga lägger sig i vägen
Som om min själ inte förmår
Att ta in det som är ljust och hoppfullt”
Precis så kan det kännas.
Kram
2021-05-03

  Susen VIP
Hoppas skuggan bleknar till förmån för fåglarnas vackra sånger varje gryning. Vemodsvackert
2021-05-03

  Marita Ohlquist VIP
Må skuggan försvinna så att du kan njuta av livet!
2021-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP