Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Vet Du vad som händer ”imorgon”? - (Tankar för dagen 29/4)

 

När jag är riktigt nyfiken på vad som ska hända, tar jag fram min Bibel och får veta ”den ena efter det andra”. Jag får aningar om vilka förändringar min kompis ”en trappa upp” vill åstadkomma. Han förutsäger framtiden både i det korta som långa perspektivet. Ibland så långt som

1 000 år framåt i tiden och ibland ännu längre. Även Han vill blicka in i framtiden. Det är sådant som får Honom på gott humör. För vad sägs om detta: ”Blinda kommer att kunna se igen, döda blir levande, ingen ska längre vara sjuk!” Visst låter det fantastiskt?! Och sådana förändringar kommer att komma inom de närmsta åren...

Men ännu mer fantastiskt är väl tanken på att alla vi människor ska bli ”fullkomliga”! Saken är ju den att vi ALLA gör fel ”gång på gång” - men nu ska ALLA göra rätt! Men en sådan fantastisk förändring sker inte ”över en natt”! Han har sagt att just den där förändringen får vi vänta på i drygt 1 000 år. Nu förstår jag bättre uttrycket: ”Inget är som i väntans tider”.

Men tänk så här - min kompis ”en trappa upp” har väntat i tusentals år på dessa förändringar. Och nu, 2021, kommer några av de förändringar jag nämnde tidigare, snart att vara här. ”Att få synen tillbaka när man varit blind tidigare, det är stort. Men att bli levande när man dött för hundratals år sedan är mångdubbelt större. Och för de som levt i karantän - på grund av den förfärliga fröken Corona - kommer att bli överlyckliga. Hon kommer att ”plockas bort fullständigt!” Han har ju också berättat att ”ingen längre ska kalla sig sjuk!” Men detta är något som hör framtiden till. Inte så långt som om 1 000 år utan mycket närmare.

När det gäller mig själv kan jag inte ens veta vad som ska hända om 1 minut. Och morgondagens händelser är dolda för mina ögon - även om jag inte är blind. Sådant är livet. Man kan inte ta något för givet. Då är det praktiskt att ha en kompis ”en trappa upp”.

Om Du är mer nyfiken än mig så måste Du veta en viktig omständighet när det gäller min kompis "en trappa upp" och när allt det här ska inträffa. Du vill säkert veta dagen och stunden. Om det dröjer en  månad eller ett år. Det är nu Du måste känna till det som finns att läsa i Matteus 24:36. Visst var det viktig info. Eller hur?!

 
PS.
Välkommen till min NYA Hemsida: www.bengtmalmsten.se
Här hittar Du nya dikter och "Tankar för dagen" - alla illustrerade 
Övriga genrer av Bengt Malmsten VIP
Läst 20 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-04-29 05:07Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Oerhört kloka ord.

Bäst att leva i nuet men också värdefullt att kunna sin bibel.
2021-04-30

  Lena Staaf VIP
Nej man kan aldrig riktigt veta vad som händer i morgon eller efter döden. Lika bra att försöka leva så gott man kan så långe.
2021-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP