Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En promenad bland förfall. Tidigare publicerad i Augusti 2020, med annan bild.


Skifte


En lös hand hade bara
torra grenar kvar
av morgonen
och den mörka vinden
hade bara lösryckta vingar
och levande ljus kvar
av dagen.

Sedan föll snön.

Landet blev som
en förstelnad krysantemum
och döden
tog en sista titt i spegeln
och promenerade
sedan vidare
i sin dystra förtjusning.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 224 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-29 06:50



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
...”i in dystra förtjusning”
är så oerhört talande
och ”betalande”


Tack!

2021-05-16

  WyS VIP
Starka bilder i dina ord!
2021-04-29

  alicja lappalainen VIP
intressant om entropin
2021-04-29

  Kajan VIP
En kolsvart och blytung beskrivning av ett skifte som närmast omärkligt kan invadera ett land eller kanske ett sinne.
2021-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen