Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou. Reviderad med ljudfil.


En livslång livslögn

 

Han ville så gärna ge sitt liv en andra chans

och sluta att ständigt följa alla andras svans

att nu se de chanser han i livet hade bränt

då när egen insikt blev hans instrument

 

han ville leva i trygghet där i natten

försöka minnas de platser där han lämnat hatten

men flykten fanns där in i eldens vatten

där som ångesten effektivt kvävt alla skratten

 

så ge mig nu flaskan och sjung min sång

för jag är så rädd och natten är lång

ja vi är alla dårar där under stjärnorna

där ett uselt begär nu formar hjärnorna

 

han levde där i ett ständigt magiskt rus

så ynkligt tragiskt men ändå i sus och dus

och vår framtid formas ju av vår historia

även för dem som helt saknar sin gloria

 

 ja så trygghet är ett ganska trubbigt ord

som känns förgängligt här på vår jord

och vår jord den snurrar varv på varv

och vi skapar lätt ett ganska sorgligt arv

 

Nu när ingen tanke längre formar de tomma orden

för denne livets speleman han har nu lämnat jorden

för nu finns svaret endast i hans gravstens skrift

att en livslång livslögn blev hans livs bedrift

 

Copyright © AndLou

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av AndLou VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-29 11:53



Bookmark and Share


  Niliboy
Helt fantastiskt diktat, ja så är vardagen för många, nej jag tror att det inte handlar om mig! Bara en stilla undran för mig själv!
2021-05-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Tragiskt och vackert diktat. En sångtext som håller stor kvalité.
2021-04-30

  ULJO
Håller med Sparvöga. Du är en sann poet.
2021-04-29

  Sparvögat VIP
Ett tragiskt livsöde tecknar du här i vacker kostym...
Du har skrivandets stora gåva!
2021-04-29

  Kajan VIP
Lysande skrivet! En sång kanske egentligen? den har definitivt flödet och rytmen; men en allvarsam sång i så fall, till minne av.
2021-04-29
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP