Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Långtradar-chaffisen"




Han sköt från höften
Bland obrutna löften.

När krutröken skringats
Stod han där tyst onåbar
Allt som oftast

For in i Skuggan igen
bland molnfyllda
Bergsmassiv

Med kayoten ylande
i bakgrunden

Och svängande däck
i asfaltsnatten

För han var ju ingen
Påhittad Hollywood
John Wayne Figur

Utan äkta vara med
invandrarrötter
ifrån Skara

Klev upp på sin bemålade
Truck med silverblå slingor

Och lämnade den dammiga
Rodeo-baren med sina kulörta
lyktor åt sitt eget Country skön
-sjungande Öde

För "The bussiness" med sin
Marknad måste ju få
sin hunger mättad
"Till varje pris"

I det Förlovade landet
Där allt är ständigt
möjligt

Bara man inte var en
Looser som gett upp
sin egen heta dröm. ..




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-04-29 22:28



Bookmark and Share


  Koloristen
Tänker på den gamla låten "Lonesome Cowboy Bill".
2021-04-30

  Kungskobran VIP
Nutidens cowboys
2021-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP