Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnat alla sångälskare människor som fåglar samt en blind fågelsångs-expert Som lyssnat och lärt sig,sen späda barnsben


"Den sångartid nu är kommen. .."


Stämbanden hade lossnat
Sången flödade ur

ensamma virituoser's
strupar med not-partitur
ifrån minnet, ut genom
svällande fågelbröst

Starar och Trastarnas
förlösande tid var här

Snart skall även Näktergalen
anlända med sina kloka efter
-tänksamma Visselstrofer
mitt i Ekelövs lunden

Bland Svalors sirlande
skrin från blåaste sky

Och den blinde skall få
Sin årliga ljudliga färg
-explosion

Efter Vinterns tystnad

De hörande aldrig nånsin på
samma sätt kunna uppfatta?







Inspiration:
J.J.Fux: "Sonata a quattro. .."




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-30 08:51



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vackra rader och särskilt med tanke på "den blinda", som får glädjas dubbelt upp.
2021-04-30

  Kajan VIP
En fin text om vårens ankomst;
"Bland Svalors sirlande
skrin från blåste sky", ack så träffande och skönt.
2021-04-30

  Kungskobran VIP
Vårvinda friska ... från studentfåglars röster inte att förglömm
2021-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP