Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Malmö

Jag ser på nyheterna
att någon blivit skjuten
inne på en pizzeria i Malmö
Jag rycker till, jag ser porten
där vi bodde
alldeles bredvid pizzerian

Någon blir skjuten och dör
och jag tänker på året tillsammans
med dig
Hur bra jag mådde
Och alla ställen i Malmö där jag
suttit och skrivit
Eller bara funnits till
Jag saknar falafeln
på stället vid Triangeln
Jag saknar att sitta på ett café
och betrakta torghandeln på
Möllevångstorget
Jag saknar att fota med min
systemkamera
och lämna in filmrullen
på Japan Photo
på Södra förstadsgatan
Jag saknar konserterna
på Kulturbolaget
Jag saknar er, ni som var
en stor del av mitt liv
under det året, Jimmy, Mikaela, Rickard,
Tom, Ellen, och så du förstås
Åsa
Midsommaren på din mammas ställe
i Sandhem
Bilderna jag tog där
Bilderna någon tog på oss
Jag kände allt det mänskliga
tillsammans med dig, och musiken
John Hiatt, Tom Waits, Gillian Welch
Och Malmö konsthall
Utställningarna, reaböckerna,
Museets café
En dag i Köpenhamn
Arabbutikerna där vi bodde, Folkets park
David Halls torg
Malmö Stadsbibliotek

Någon blir skjuten
på en pizzeria
bredvid porten där
vi bodde
Det känns såklart
när det ofattbara sker alldeles
intill det fattbara
Döden och livet
hand i hand
Och alla minnen
jag sorterar bland
flera år senare








Fri vers av Christoffer Bergström
Läst 110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-06 11:10



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Wiehe!
Hoola!
Fiendens Musik.
Hemliga Bosse.
Och vilka det nu var.
Wilmer X?
2021-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Christoffer Bergström
Christoffer Bergström