Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou, bidrag i vårtävling 2021


Dâ â e Valbôrg i Värmland

 

Nu när âlveras vårdans
skymtes hastitt i skogen
å skogstrôlla di kryper
så sâkta ôpp ur jorden

Å när markvätter fröjdes
ôt alle strålande dager

å skogsråa ho flyr ljuset
långt ifrå myrer och hager

Ja en ser hur sola ho lyser
över alle snöfrie änger

å småfôlke di kryper
ur vintersömns sänger

Hör hur fågleras sång
ömt våre sinnen beruser

å en vårvind så ljum
där över isfrie sjöer nu suser

När som brasera brinner
i dänna vårkväll så klar

dä gnistrer å sprätter
när hele marken ä bar

Där i parken står fôlke
å i skogen där hooer göken

å när körera börjer sjunge
då så snart stiger röken

Nu alle vårkänsler vakner
i våra sprittande krôpper

å nu all växtsaven stiger
mot träkroners tôpper

Så fyllde uttå livskraft
å andre så ljuve begär

nu när vi jubler ôt sola
å dä ä så lätt å bli kär

Dä ä e Valôrg i Värmland
dä gör varje människe gla
å vi alle sjunger öm våren
ja för dä ä så de ska va

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2021-04-30 10:39



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Bra text på härligt mål!
2021-05-16

  Elinor Sörensson VIP
Härligt skaldat på värmländska
med skogsmystik och småfôlk.
Skickligt uppläst.
2021-05-11

  Niliboy
Mycket mycket fint!
2021-05-02

  Kungskobran VIP
Ack Värmland du sköna...
härlig dikt på värmländska, bode la köra en dekt på göteboska
2021-04-30

  Sparvögat VIP
Så härligt att få dela Värmlands skönhet på Valborg i dina underbara ord...
Härlig dialekt som förstärker diktens inlevelse, mycket fint:)
Tack
2021-04-30

    Kaninte
Bott på flera ställen i Värmland och saknar det mycket. Det här tar mig tillbaka.
2021-04-30

  Kajan VIP
Helt fantastisk upplevelse att läsa/lyssna till; levande poesi, tack för det!
2021-04-30
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP