Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns saker som jag inte brukar skriva om


Det finns år

Det finns en landsväg
ängssyra och skräppa
det finns ett barn
det finns en fjärilslarv som dör i grönskan

det finns en syster och det finns blod
ambulansmännen i sina tunga kläder

det finns –
men inte mer än så
inte längre bort och inte nära
glömskan smakar plåt och öppna sår
det finns asfalt och en himmel, sommarblå




Fri vers av Grävling
Läst 261 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-04-30 15:50



Bookmark and Share


  annalena VIP
Nästan omöjlig att läsa.
Får tårar i ögonen och ser ingenting.
Hulkar och tvångsläser gång på gång.

2021-05-03

  Solweig Jansson VIP
En dikt, vacker, som gör ont som ett öppet sår . . .
2021-05-02

    Lena Staaf VIP
Vacker och djupt smärtsam dikt om en sorg.
2021-05-01

  Kungskobran VIP
Stort om liv och död
2021-05-01

  Lottie Ålhed VIP
En dikt som öppnar upp det smärtsamma som annars döljer sig i naturen.
2021-04-30

  Monica Lindgren

Gåtfull dikt, men fin. Finns mycket smärta bakom orden.
2021-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling