Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tusentals oönskade drömmar

tre steg bakom
suset av en knytnäve
två steg till höger
viskningar med droppar av hat
fyra steg till vänster
andningsuppehållet inför en spark
ett steg framför
en mun spottar förakt

i mitten
transparant längtan
ur en kroppsslagpåse
höljd i verbalt träck
dränkt i smärta
fastnaglad till ingenting
en längtan
till tusen stegs flykt

skrikvaknar
ångestkrampar
smärtminnesdröm
fängslar färden mot vakenhet
när nuet undflyktar
dåtidens klor
omringat av blodiga fotsteg

vaken
rustning på
drömkällardörren låses
minnesnyckeln slängs
i tusentalsnyckelsbrunnen
där mardrömmen daggömmer alla blodiga steg
leendet aktiveras
hurtigheten falskstartar
och stegen ut i dagen
arbetsdagen

dagen
för alla transparanta
en kamp
i ett svagt surr av av illvilja
som förföljer sinnen
ögat
öron
känsla
reagerar på allas de få stegens avstånd
till höger
till vänster
bakom
framför
av den vägg
den mur
den fängelsehålan
som är
knytnävar hat sparkar förakt
vilka svävar som asgamar runt de försvagade transparanta

sömn
rustning av
chimärflykt
in i drömmen
där ny mardrömsnyckel gjuts
mittens alla steg stannar
när andra blodsteg omringar
ett steg bakom
tre steg framför
två steg till höger
fyra steg till vänster

och graven lockar...






Fri vers (Fri form) av Peter Vahlersvik
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-01 00:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Vahlersvik
Peter Vahlersvik