Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morgonstjärnan och aftonstjärnan leder fram till musslans hemlighet


Morgonstjärnan och aftonstjärnan leder dig ner under ytan

Morgonstjärna berättar om dagens födelse
Den behöver inte synas, då dagen är ny
med nya upptäckter och äventyr
En lärotid

Aftonstjärnan lyser och syns i mörkret

Aftonstjärnan
vet och har upplevt och
lärt sig om att dag alltid följs av natt
och att man inte kan kontrollera eller
hålla fast det som varit

För att förstå ljus och mörker behöver
man känna till att under ytan i mörkret
ligger en mussla som tålmodigt skapat
en pärla som från början var ett sandkorn
Genom stormar och att ha utsatts för en
hård och hänsynslös transformation
danats till en pärla

Du hittar inte musslan med pärlan
på ytan utan du måste våga dyka
på djupt vatten....ner i mörkret där
hittar du svaren.








Fri vers av WyS VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-01 10:05



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Friskt vågat hälften vunnit
2021-05-01
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP