Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogens symfoni

nattens fukt
vidrör ramslöksblad
i solglödsblänk

skogslinden fylls av
hummande humlor

var sälgknopp
omsluts lätt av
morgonens läppar

över hygget målar
ormvråken sina cirklar
blir sen en svart prick
på fjädermolnen i fjärran

som en röd måne
bland grenar skymtar
större hackspett

trummar ett trädstamssolo

en rödhake landar
på stolpen och möter min blick
som i stilla samförstånd

flyger sen vidare




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-01 12:23



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Fina exempel på skogens musikaliskt mångskiftande attribut.
2021-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP