Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Citerat ur "Brott och straff"


BROTT OCH STRAFF. II

När det blir ett brott att i teoretiska
ordalag planera och begå brott i tan-
ken kommer varenda deckarförfatt-
are att åtalas.

Logiken talar dock för att tankebrott
blir straffbart först när de praktiseras.

Framtidens kriminalteknologiska
verktyg kommer dock allt närmare
individen som ett led i att förebygga
brott.

I fasciststater har de redan försäkrat sig
om tankekontroll över individerna dels
genom att från barnsben tämja deras
intellekt till att uppnå full kontroll över
deras tankar med religion och politik.

~




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 251 gånger
Publicerad 2021-05-01 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP