Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miljonstaden

Månens skimmer
Dalarnas djupa träsk
Gatan på torget
Kvinnor och fläsk

Ljuden ekar, mellan grådaskiga betongväggar
Dammet ryker på tomma gator och torg
Solen lyser på frostigt glas.
likt jättelika klippväggar
reser sig betongblocken mot himlen
En strimma ljus speglar de tomma husen
där tusentals ensamma människor bor

Jag står uppå berget
och ser ner mot gården
där isen fryser till.
Jag darrar av köld

Regnet snattrar ner
Jag känner mig vilsen, i miljonstaden
Arbetare bygger nya betongblock
Dånet från trafiken hörs nära
och knattret från mopederna.
En hård näve väntar utanför.

Det blåser en vind över nordliga torg.
Gatan känns ödslig och tom.

Månens skimmer
Dalarnas djupa träsk
Gatan på torget
Kvinnor och fläsk

Ljuden ekar mellan grådaskiga betongväggar
Dammet ryker på tomma gator och torg
Jag går ensam hem genom natten

Björn Samuelsson - aug 1993




Fri vers av Björn Samuelsson
Läst 193 gånger
Publicerad 2021-05-01 14:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Samuelsson
Björn Samuelsson