Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vågornas gång

Vågornas gång

Vågorna kluckar, måsarna seglar
och ängarna står i full blomm.
Midsommarstången speglar sommaren
i jubel och dans.
Där dansar björn och dagny
i harmoni med körsbären.
Solen skiner djupt i dina ögon
likt timglas vänds dom
som sanden rinner ut.
Midsommarstången är klädd med sju sorters blommor:
akveleja, smörblomma, och hundkex,
blåklocka, rödklocka, grönklocka och mariekex.
Stilla ligger havet mot sandig strand.
Båtarna gungar, algerna blommar,
sälarna söker föda av fiskar.
Havet doftar salt.
Skymningen faller djupt
när solen sträcker sin sista stråle.
Som en desperat påminnelse om pånyttfödelse,
natten är kommen.
Havet doftar inte längre salt.
Det doftar rutten tång.
Jag vill ha ett hav där alla kan bada,
en skog där ljungen kan leva i ro.
Öppna, öppna en grind
låt livet leka i evighet.
Vågorna kluckar, måsarna seglar,
och ängarna står i full blomm.

Björn Samuelsson / Anders Larsson - maj 1989




Fri vers av Björn Samuelsson
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-01 14:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Samuelsson
Björn Samuelsson