Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
liten fundering om men i livet, det finns alltid ett men


ett möte i sköna maj sköte

ETT möte i sköna majs sköte
kan väl inte vara det sämsta eller
som man kan vitsa till det
vackra men dåliga kvinnor är inte det sämsta
det är min fasta övertygelse
och som politiker har jag ju alltid många övertygelser
och en uppsättning kläder som jag kan växla mellan
som jag växlar övertygelser
ty jag vill bli en verkligt stor politiker
så stor att man kan bli kallad statsman
Men det finns ett stort men, det finns alltid ett men i livet.
Man måste vinna vinna och åter vinna.
Och när man dött och blivit begravd då väntar som ett brev på posten
en omvärdering av ditt livsverk
men det slipper du antagligen att höra.
Det finns alltid ett men ibland bra och skonsamt ibland förargligt och ibland pinsamt och smärtsamt
Eller sic transit gloria mundi (så sant som det är skrivet)




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-01 18:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man kanske kan säga - om denne statsman av rang - ”Så förgår all världens härlighet”!
Jag gillade din inledning, för den gav mig anledning att uttrycka mitt ”BRAVO MAESTRO”!
2021-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP