Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Poeten Willem Kloos, d. 31:a Mars 1938.


Var är Kloos?


Hör jag hans röst sjunga Wagner medan han lyssnar till Radio Idzerda? Och hans grabbar: Jacques Perk, van Eeden, Verwey, sover de tungt i en grå framtid av det tvättade nuet på Oosterbegraafplaats?

Är hans huvud blott bilaga B, korvstoppat med onödiga förkunskaper? De avslagna poliserna är tröga och vaga, i vilken håla gömmer sig Gorter?

Men, var är Kloos?! Denna dunkla klyfta mellan detta nu och i morgon; mässar han sina tvivelaktiga teser likt en villolärare, knappt hörbar?

Var är Kloos? Jag menar tomten, förstås.




Fri vers (Fri form) av Koloristen
Läst 219 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-05-02 06:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen