Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaggvisa för en ovis

äntligen

hjärtat sitter kanske nere vid fötterna nu
mycket längre från huvudet

varje kväll i sängen samma moment

hjärnan är sin egen domkraft
tanken är en väderbiten hävstång

hjärnan; upp! mot svävandet och upplösningen
hjärtat; ner! mot lugnet i jorden och rötterna

och med en kropp deformerad av tankekraft
och ett sinne på fantasins avstånd

kan jag äntligen slappna av
och kanske somna





Fri vers av textuellt
Läst 131 gånger
Publicerad 2021-05-02 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

textuellt