Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

CREDO EX DOGMATA

Gud är inte den gud, som ateisten tror.
Gud är inte de heliga bokstäver,
som fundamentalisten tror.
Gud är inte den gubbe,
som barnet tror.

Guds avbild är människan.
Guds metafor är Jesus.
Gud är inte en kristen.
Gud har inga pärmar.
Gud kan inte fångas.
Gud är inget ting.

Gud är ingen lära.
Gud är ingenting.
Gud är allting.
Gud är nära.
Gud är här.
Gud är.








Övriga genrer av Ulf Carlsson VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-03 12:58



Bookmark and Share


  Arenaramus
Fyndigt utformad dikt. När människans ord om Gud försvinner finns bara kvar de ord om honom såsom Han själv beskriver sig, ego eimi.
2021-05-10

  Monica Lindgren
Å, vilken vacker dikt. Ja, jag vill tro att du har rätt!
2021-05-04

  Koloristen
Att vara luthersk är att vara biblisk.
2021-05-03

  Staffan Nilsson

Vackert skrivet om det ogripbara - eller obegripbara.
Gud som metafor för allt som vi inte förstår.

2021-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP