Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Om att vara att räkna med.


Social kalkylation


En sak man lär sig om man umgås med fel människor (nej inte honom där, det finns mycket värre!) är att det finns personer som är väsentligt annorlunda än vad man själv är. Deras känsla för frihet, deras förnuft och tekniska kunskaper samt utveckling kan vara bra att ifrågasätta bara på att de hostar misstänkt eller tittar mystiskt i sidled.

När jag ser och läser om hur våra myndigheter behandlar människor som uppenbarligen inte delar många värden med en genomsnittsmedborgare, som om de vore precis just den genomsnittlige förste bäste dito, så vänder det sig i magen.

När saker är vad de ger sig ut för att vara är livet SÅ mycket enklare för alla. Men det är inte så. Det enda man kan lita på är någon grad av själviskhet och någon form av rationalitet, tillämpad precis där det uppfattas som mest ekonomiskt.

Men om det blir ärtsoppa eller min mjälte med lök och chianti till lunch i morgon, det avgör nog helst JAG och jag tänker nog aldrig förutsätta att DE planerar för ärtsoppa om de finge bestämma däröver. Jag är med skepparen i pingvinerna från Madagaskar där.

Oftast är en person som man VET ljuger, inte håller tider, gärna äter andras efterrätt, slår änkor, kräks på offentlig plats etc fel person att umgås med och måste flyttas ned i de lägre divisionerna i den sociala allsvenskan. Det rör Morgan Johansson och delar av högsta domstolen.

Samhällets sociala kalkyl är oumbärlig. Med fördel skall denna göras rätt och riktig. Men på något sätt skall kalkylen ändå alltid börjas från noll hela tiden numera. Det kallar jag mindre nogräknat.




Övriga genrer (Satir) av Koloristen
Läst 230 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-05-03 07:35



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Vassa
Tänkvärda
Tänjda tankar

Tack!
2021-05-16

  Koloristen
Grodor var kul. Men de är alldeles för söta. Paddor i ett paddträsk är en bättre beskrivning av den svenska politiska verkligheten. Kväkande uppblåsta paddor som trivs i träck och träsk.
2021-05-03

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Social beräkning, igår kväll lyssnade jag på politikerns debatt, det var intressant ur många synvinklar, tyvärr var de alla överens med SD
som så småningom springer med sin idé om att vilja öppna protokollet där hemma hos emigranter och hjälpa till, dvs i krigszoner eller arbetande utvandrare. även om jag inte håller med SD och jag påminner honom om hur nära bara jag kommenterade att få honom ut ur gränserna med Turkiet där han hade blivit inbjuden att köpa sex, de ögonblicken och hans förbud mot turkiskt territorium för livet i framtiden får mig att skratta eller anse att jag inte förstod någonting som politiker sa i "Agenda"
det finns för många politiker med för mycket smink som vill bita i osten med hål, det vill säga Sverige, jag hade intrycket att jag inte ser på TV utan nära en sjö där grodor strövar.
2021-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen