Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När varken brännässla eller maskrosblommor vågade visa sig - då åt jag upp en blomma istället.


På promenad i naturens skafferi - (Tankar för dagen 3/5)

Att hoppas på en ”stadig frukost” en tidig måndagsmorgon i maj är alltför optimistiskt. Det växer massvis av vitsippor överallt och sen sticker det upp gräs lite här och där. Vore jag en kossa så blev jag säkert mätt ganska snart. Men nu är jag ju människa och får förhålla mig till detta faktum.
När frågar min dator i mobilen vad finns för "skogsmark" så tipsar ICA om maskrosblad, maskrosblommor och nässlor som en aptitretare. Så här tidigt på våren ska det också - enligt samma källa - finnas brännässlor och de spädaste bladen kan blandas med unga maskrosblad till ”dagens sallad”. Och sen toppas av gyllengula maskrosblommor. Resten av salladen och frukosten fixas i matbutiken. Min matpromenad i naturens eget skafferi kommer att förbättra min profil avsevärt. Min övervikt kommer att ”rasa” och viktmålet 95 kilo blir lätt att nå. Allt jag kan hitta i dryckesväg är källvatten. Inget vin, inget öl, ingen saft. Jag känner redan viktminskningen. För får jag inga köttbullar eller falukorvar, inga ägg eller bacon, ja då blir jag smal ”på riktigt”.
Men är detta något eftersträvansvärt? Nja. Bara tills jag bantat bort ”barnet”. Att se ut att vara gravid i 7:e månaden ställer till det, särskilt som jag är man och orakad dessutom. Jag sneglar på blåbärsriset och lingonriset men där växer ingenting just nu. Då är matbutiken min mesta möjlighet (och riskablaste risk).
När jag precis kommit över till andra sidan, efter militärbron, så hittar jag ett jungfruligt ställe med brännässlor. Nu plockar jag påsen full med små, gröna blad. Det ska bli nässelsoppa. Men sen inser jag att nässeloppa utan grädde och charlottenlök inte är nässelsoppa - och då är ett besök i matbutiken oundvikligt. En kombination med ett besök i naturens skafferi och ett annat besök i kvartersbutiken. Nu har jag äntligen en maträtt som heter "duga".



PS.
Välkommen till min NYA Hemsida: www.bengtmalmsten.se
Här hittar Du nya dikter och "Tankar för dagen" - alla illustrerade 




Övriga genrer (Satir) av Bengt Malmsten VIP
Läst 19 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-03 08:30



Bookmark and Share


  Lena Staaf VIP
Fina funderingar på promenaden!
2021-05-03

  Bibbi VIP
Kul text!
2021-05-03

  lodjuret/seglare VIP
Visst finns det texter lika 'blommor' att plocka bland, en del blommor påminner så om finger, bara inte om 'att peka finger', som ju alltid varit en som populär sport. Ungefär som sporter vi minns, 'stå-i-vägen' eller 'nyfiken-Rut'...
2021-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP