Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnbågarna

 

 

Sorgen och saknaden
var lika mörka och tunga
som molnen på himmelen

mina kinder blev våta
av regn och tårar

glädjen och livslusten var borta
livet kändes meningslöst

plötsligt kom solen
och jag såg två regnbågar

den ena var lätt att se
den andra var svagare

såg det som en hälsning

glädjen och livslusten återkom
livet blev åter värt att leva




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 529 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2021-05-03 10:28



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
S könt att så nå
O ch ljusgrann väg få
L ätt sen vidare gå
2021-05-10

  lila fjäderblomman VIP
Du visar på hur vi kan se en djupare mening i allt - om vi är öppna för det.
Dikten berör.
2021-05-08

  M.Eta
Det är något visst med regnbågar! Fint
2021-05-06

  Eva Helene VIP
Det gäller att ta vara på tecknen, liksom du gjort så fint här.
2021-05-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart att sorgen vände och glädjen återkom. Vackert och berörande tröstfullt skrivet!
2021-05-04

  ULJO
Är den första att skriva under på det. Livets glädje kan återvända.
2021-05-04

  Monica Lindgren

Känsligt och fint skrivet. Svårt att leva vidare med en tung sorg, men din kreativitet hjälper dig nog.
2021-05-03

    Lena Staaf VIP
När sorgen kan vända helt oväntat. Så vackert skrivet!
2021-05-03

  Annie b'larsson VIP
Du vågade se tecknen och det hjälpte dig. Mycket vackert.
2021-05-03

  Kajan VIP
En hälsning från himmelen som här ger tröst.
2021-05-03

  Anya VIP
Jaa visst kan man se tecken emellanåt. Fint fångat här.
2021-05-03

  Niliboy
Himlafenomen kan verka så' så fint!
2021-05-03

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra bågar av ljus som visar på
livets sorg och glädje.
2021-05-03

  Susen VIP
Faller redan vid titeln för denna vackra text. Hoppingivande och glädjefullt "plötsligt kom solen och jag såg två regnbågar". Fint
2021-05-03

  Maria Sundelin VIP
Bra beskrivet om sorgens påverkan i livet
Kramar
2021-05-03

  Feliaxel VIP
Fantastiskt att se livet återvända
2021-05-03

  Kungskobran VIP
Det behövs inte så mycket för att livsglädjen skall komma tillbaka
2021-05-03

  Öknens Ros VIP
Trots sorg och saknad finns livslust kvar.
2021-05-03

  Sparvögat VIP
Att finna glädje efter djupaste sorg tecknar du fint i dina ord...
2021-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP