Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag, en Poet

 

 

år tvåtusennio

hamnade jag i poesins träsk

fastnade där avsiktligt

men var inte alls prio

inte heller var jag så modest

men allt var rätt och riktigt

 

i början jag tog små steg

allt var nytt och okänt

mina alster en amatörs verk

gjorde små framsteg

sedan var det hänt

jag hamna' i poesins tröskverk

 

vers på vers jag skrev

ur fantasi och huvudverk det flödade

om smått och om stort

desto säkrare jag blev

jag många timmar ödade

ibland om sånt jag inte borde gjort

 

jag nästan rodnar över somt jag diktat

inte är jag väl så rättfram och fräck

som en skygg och blyg pion jag är

nog för att mina känslor sviktat

rampfeber min hemliga skräck

men jag är den jag är

 

här sitter jag nu och grunnar

hur kunde det bli på detta viset

beroende jag nu har blivit

djupt ner i poesins brunnar

rena rama viruset

stora steg jag klivit

 

finnes ej nåt botemedel

i blodet flyter orden

inget kan dem hindra

men ok föralldel

jag är poesin vorden

jag ser bara stjärnor tindra

 

detta är nog mitt öde

det är mitt kall

en förbannelse till det goda

livet är som ett flöde

jag skriva skall

länge till får jag förmoda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2021-05-04 08:39



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria


Tack för ditt berikande flöde!

<3<3<3
2021-05-18

  Bodingen VIP
Håller med ULJO och Kungskobran.
2021-05-05

  aol
Bra skaldat man känner igen sej själv här, detta blir nog ett bokmärke,
2021-05-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat om första stegen tagna på poesins mark. Och när man känner sig hemtam med orden, så kan man inte sluta skriva. Jag känner igen mig:)
2021-05-04

  Kajan VIP
Rolig och innehållsrik läsning, och "vorden", vilket fint ord : ); extra guldstjärna för "huvudverk..."!
2021-05-04

  ULJO
Håller med Kungskobran
2021-05-04

  Kungskobran VIP
Vad vore världen utan poesi
död och tråkig utan fantasi
2021-05-04

  Cikoria Blå VIP
Funderar på om du läst dina dikter högt i något sammanhang?
Jag tror att en del skulle passa för det.
Den här till exempel.
2021-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP