Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Tröttheten

April var sjöfåglarnas månad
återvändandets månad

Idag kom maj
kylig och kall
påskliljorna i balkonglådan
bugar intill penséerna
bollpilarna vid gräskanten
har en svag grön ton

Tröttheten ligger som en våt filt
provar att hänga ut den
på tork i vinden

Ser de böljande rörelserna
dansen
den snor sig runt, runt
faller mjukt mot marken
hänger tungt stilla

En lätt bris startar en ny dans
kanske filten torkat till kvällen
lätt kan den då svepas runt om mig
till skydd för kylan

 Eva Hedlund fd Langrath 1 maj 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 450 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-03 17:06



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Fria tröttheten
ifrån kroppen
det vore toppen
att kunna, unna
den att få vila ut
det vore också att
självaste SJÄLEN lite
gott väl förunna...

2021-05-04

  ULJO
Fint fångat
"Tröttheten ligger som en våt filt"
2021-05-04

  Monica Lindgren
En fin modernistisk dikt med en bra metafor: Tröttheten på tork på vinden,
att svepa in sig i på kvällen...
2021-05-03

  catharina.jerbo VIP
underbar!
2021-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP