Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stigen jag vill vandra

Stigen jag vill vandra

Jag har hört om en stig
den leder visst upp över grönskande kullar,
bort från de tunga molnen,
från stadens buller,
ut över landskapen bär den,
blommorna som växer där,
de doftar så starkt att man
nästan känner en smak i munnen,
det smakar av skönhet.

Jag vill komma dit,
där syrsorna spelar som på lyra,
där fåglarna leker lätta som
löv i vinden,
upp över molnen,
för alltid trygga från
den som söker rov,
lika hemma som lammet
hos sin mor.

Låt mig besöka den plats,
där vintern har fjärilar som gäster,
och blommorna växer upp genom snön,
jag vill gå till det rike,
där ingen någonsin blir gammal,
där ingen hört om lidande,
och döden är en främling för alla
den plats där livet alltid står i blom.

Låt oss mötas där en gång,
bortom denna världens skuggor,
äta och dricka med honom,
som hängdes upp för oss,
för att ge oss liv.

Det finns en stig,
som är trampad,
av unga och gamla,
en urgammal stig,
den är sedan länge beprövad,
och den leder hela vägen hem.

Här kan du se min dikt med bild och höra mig läsa den:
https://www.youtube.com/watch?v=KFm1ygoiYjw




Fri vers av Niclas Drejander
Läst 73 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-03 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niclas Drejander
Niclas Drejander