Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sotarmästaren som rensade vid sidan om


Med sin viska slog
Sotaren hål på mörkret

Gjorde ljus och andnings
-hål hos folk

Den näst svartaste av dem
Alla sen kolgruvarbetaren


Som trots sin mörka
Uppenbarelse ändå

En vandrande ljusglimt
I allt sitt svarta sot han
var

Med dolda talanger både
här och där. ..

Som gjorde fru Lafayette
med tvillingar fastän hon
redan över de 40 var fyllda

Då tog Herrn i huset det säkra
För det osäkra och flyttade.

Med sin nytillökade familj
till en Skorstenslös bostadsrätt
På andra sidan stan

För Sotarmurre som viskar
Vid sidan om rören går ju
aldrig helt att lita på ändå?




Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-05-03 22:47



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
En väldigt rolig och underfundig text, mycket fint ihopkommen. Jag undrar var originalfabeln står?

2021-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP