Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Människans bäste vän finns alltid här på träbroarna utmed sjön Magelugnen.


Värmen väntar, ”runt hörnet”! - (Tankar för dagen 4/5)


Har Du någon gång förväntat dig en sak, en situation, och blivit besviken? Just nu är jag där, där Du var. I samma situation. I fyra dagar har jag väntat på värmeomslaget, från vinter till vår. Eller med mina ord, från långkalsong till kortkalsong. Förvisso har jag alltid på mig ett par kortkalsonger, men just nu också ett par långkalsonger. Och utanpå allt detta - givetvis en utanpåbyxa. Varm och vindtät. Så det så.
Min bäste polare, som bor i Brandbergen, har bara haft långkalsonger på sig vid ett unikt tillfälle och det var i lumpen, i Kiruna, i kyla och rusk. Då var det minus 30 grader kallt, alltså iskallt. Då tyckte han om sina långkalsonger. Att bo i Brandbergen är ju redan det varmt, det hörs ju på ordet - dessutom ligger detta ställe i sköna Svealand, inte i iskalla Norrland. Så det så.

Nu laddar jag för morgonpromenaden. Iklädd kortkalsonger, långkalsonger och utebyxa, och de andra kläderna, sitter jag och dricker hett kaffe. Då blir jag varm inombords också. Man måste ju vara förberedd för majs vårkyla. Min mobil berättande, redan klockan 06.00 att vädret utanför, i Farsta Strand, bara var 2 plusgrader. En tinme senare, 07.00, faller temperaturen till "bara" plus 1. Det var precis då jag bestämde mig för att tillföra extra värme, inifrån. Så det så.

Min morgonpromenadpromenad kommer ändå att bli en trevlig upplevelse. För det snöar inte idag på morgonen, inte haglar det heller. Det är ljust ute så pannlampan blir kvar i den vita byrån. Med kaffe i kroppen lär jag också bli klarvaken och kaffet får bli min "ögonöppnare" för alla vårens förberedelser. Träden ska kläs i grönt och gräsmattorna bli synliga. Det ska bli härligt att komma ut igen. Så det så.

Det är något magiskt att få vandra, som jag gör, utmed Sveriges vackraste vattenväg, den som ringlar sig likt en orm längs sjön Magelugnen. På ihopsnickrade träbroar promenerar jag, möter svansviftande vovvar och en och annan fiskmås som går balansgång på träräcket. Här är det gudagott att gå, "så det så"!
Nu sitter jag, herr Malmsten, på min "skrivarsten" och blickar ut över Magelugnen. Temperaturen har höjts, tre gånger om. Det är nu 6 (sex) grader varmt i solen och jag säger bara: "Skynda, skynda och kom hit. Detta är en seriös invit! Inte från mig utan från solen själv"! Så det så...


PS.
Välkommen till min NYA Hemsida: www.bengtmalmsten.se
Här hittar Du nya dikter och "Tankar för dagen" - alla illustrerade 
Övriga genrer (Satir) av Bengt Malmsten VIP
Läst 22 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-05-04 07:02Bookmark and Share


  Nanna X VIP
Det här var ett av de bästa kåserier jag läst av dig, så det så! Stark närvarokänsla i vårsolen. Men några långkalsonger ser jag då inte på bilden?

; )
2021-05-05

  angela Täubert fd Jansson VIP
roligt skrivet...så det så!
2021-05-04

  Bibbi VIP
Inget är som väntans tid.
2021-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP