Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Människans minne knäcks hur lätt som helst!


Tiltad tillvaro

 


Våra minnesfunktioner blir bara sämre och sämre. Hjärnbarken och hippocampus hjälper minnet att minnas - men om vi motverkar dessa två minnesbanker så förvandlas vi var och till en jättestor ”minneslucka”.


Som vanligt kan vi skylla det mesta på ”lilla fröken Corona”. Det är ju hon som gör oss isolerade. Som gör oss passiva när gymmet stängts. Som gör oss deprimerade när kramar anses som kriminell verksamhet.


För det är just denna personliga livsförändring som är livsfarlig för minnet. Oavsett om vi har en akademisk utbildning bakom oss eller en 7-årig folkskola.


Lägger Du ner din egen sociala närvaro, verksamhet och fastnar i TV-soffan så går Du en ”fördummande” framtid till mötes. Slutresultatet efter pandemin - när vi ”sticker ut vårt huvud igen”, i verkligheten, är att vi sannolikt inte har något närminne kvar. Så om din bästis, din arbetskamrat eller granne inte känner igen dig längre så kan Du skylla på ”stygga fröken Corona” som fått oss att hålla avstånd och leva i karantän. Den ende eller ända som hälsar dig med glädje är i så fall din hund. Du vet ju hur det sägs: ”Människans bäste vän är hunden”! Och människans värsta vän blir i så fall ”lilla fröken Corona”. Det är bara hon som tränger sig på oss. Stora som små!PS.
Välkommen till min NYA Hemsida: www.bengtmalmsten.se
Här hittar Du nya dikter och "Tankar för dagen" - alla illustrerade 
Övriga genrer (Satir) av Bengt Malmsten VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-04 09:47Bookmark and Share


  Bibbi VIP
För mig är det tvärtom. Min isolering har förbättrat minnet därför att jag fått tillfälle att gå ner i varv och lyssna mera till mitt inre.

"Odla tystnaden ty i den talar Gud".
2021-05-05

  Öknens Ros VIP
Visste inte att virus har ett kön! ;)
2021-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP