Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rösten

 

 

min röst har ej många hört

men orden har där alltid funnits

till poesins källa mig dom fört

för orden jag alltid brunnit

 

i naturen jag sökte och fann

mitt livselixir så skön och sann

jag tog det till min famn

det i hjärtat brann

 

så glad och lycklig jag var

där i naturens fauna och flora

där jag var många da'r

det var min egen skola

 

mycket jag lärde mig där

om fåglars läten och ljud

det var en ljuvlig atmosfär

som skapat av en Gud

 

alla sköna blommors fägring

jag ej kunde se mig mätt

rusad och berusad av en hägring

övernaturliga marker jag beträtt

 

ängens hagar var mitt dansgolv

i skogen blev jag Robin Hood

som Askungen hem till tolv

skogen hette Sherwood

 

fantasin inga ramar har

den spränger alla gränser

barnasinnet har jag kvar

det har väl alla mänske'r

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 294 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-05-05 11:29



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Dikt och förbannad lögn, härligt!
2021-05-07

  Kungskobran VIP
Det är fantasin som gör det värt att leva
2021-05-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra diktat om poesins sällsamma värld där allt kan sättas på pränt, vare sig det är sanning eller fantasi.
2021-05-05

  ULJO
I poesins värld kan fantasin flöda. Som här.
2021-05-05

  Marita Ohlquist VIP
Bra om de skrivna orden, naturens och fantasins betydelse!
2021-05-05

  Sparvögat VIP
Din röst landar i dina ord om flykten som famnas av naturens underbara skönhet...

2021-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP