Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KULTURKROCKAR

Att nuet krockar med ens tradition
är ständigt varje människas dilemma.
Man blir ju alltid borta, aldrig hemma,
när man på gamla tankar tappar tron!

Att sitta fast i det förgångnas klister
förhindrar kanske framåtskridandet,
men friheten förökar lidandet
tillika magrandet av tankens ister.

Man har dock inget val. Man måste välja,
om man vill stanna i ett färdigt sätt
och inte följa dagens fel och rätt,

eller sin vanas stolthet bittert svälja
och lära sig det vett, den etikett,
som innebär att man sin själ får sälja.








Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-05-05 17:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP