Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orättvisor

Orättvisorna står som stenhus på gatorna
de skall bevaras och underhållas
i all evighet av de som bor
i denna borg av makt.
Så är ödet bestämt av de högsta
de som vi inte kommer åt
där pengar dansar med makten
där folkets talan förträngs
där allmosor delas ut som tröst
”se, vi vill alla väl”




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Kungskobran VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-05-04 17:27



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Orättvisor är som sår som inte läker, kliar och svider.
2021-05-05

  Öknens Ros VIP
"Åt den som har skall varda givet" (Bibeln) Rättvist?
2021-05-05

    Askanden
kroniskt problem tyvärr:(
2021-05-04

  Feliaxel VIP
Tyvärr orättvisor försvinner inte hur mycket man än försöker
2021-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP