Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vår

Nu säger våren hoppsan
och ger till oss sin tur
Nu är det dags för värmen
att lämna vinterns bur

Nu får det gärna porla
i bäck och vattendrag
Så vinden kan vänligt
från öster blåsa svag

Med vinden kan man höra
en fridfull fågelsång
Den återvänt från södern
en del av livets gång

Nu smälter åter marken
där vintrigt landskap låg
En ny tid sakta nalkas
med fält av guldgul råg

Då kan vi lätta klädseln
och vandra utan skor
På gröna blomsterängar
där nattens älvor bor

Nu spritter det av glädje
kring vårens sköna liv
Och känslorna den lockar
med stora kärlekskliv

Snart vaknar vår natur
och djuren ur sin dvala
Det är en väldig glädje
då vårregnet ses skvala

Nu talas det om våren
vid brasans varma glöd
Man sjunger till glädje
att vintern nu är död

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 272 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-05-12 07:21



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

Berörande
Hyllning

Tack!
2021-05-18

  aol
Underbar vårdikt vännen
2021-05-16

  Eva Langrath VIP
Fint rimmad dikt om våren
2021-05-13

  Karina"Kia"
Klädda ord i vackert rum
Våren står för dörren och som alltid du skriver vackert rim.
Varmt och färgstark bild du ger!
2021-05-12

    Lena Staaf VIP
Fint rimmad vårdikt!
2021-05-12

  Kungskobran VIP
En sån fin vårdikt
2021-05-12

    C Lupa
Väldigt fin och inspirerande. Härlig rytm och underbart målande.
2021-05-12

    Elisabeth Nilsson VIP
En fantastisk hyllning till våren, som vi väntat på.
2021-05-12

  Maj-Lis VIP
En fi hyllning till våran och allt som väcks till liv
2021-05-12

  Maria Sundelin VIP
Vi får hoppas den ger mycket glädje
2021-05-12

  Marita Ohlquist VIP
Med fin rim har du skrivet en underbar hyllning till våren.
2021-05-12

  Cikoria Blå VIP
En riktigt härlig vårhyllning.

2021-05-12

  Öknens Ros VIP
Härliga vårtoner i din dikt!
2021-05-12

  Lottie Ålhed VIP
En ljud och känslorik dikt. Fint.
2021-05-12

  Feliaxel VIP
Fint diktat om den fina våren
2021-05-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO